2021-04-09 08:42:54 +0200 +0200

Prskavčí blog

Jun 23, 2008

Assembla: SVN a Trac pro každého

Pokud hledáte free hosting pro svůj projekt a není to opensource na které se hodí Sourceforge nebo Google Code, tak je několik alternativ např. OpenSVN a Assembla. Já jsem si vybral Assembla, ve free variantě vám umožní hostovat projekty do 500MB což mě zatím stačí a pro ty na kterých aktuálně dělám také bude stačit. Tak není nic jednodušího než si založit projekt a potom vyexportovat repozitory u sebe ze SVN.

Pokud máte toho víc, možná užijete tento export.bat, aby to bylo jednodušší pro celé repository, také se to hodí na zálohování.

Jednotlivé dump soubory potom naimportujete do Assembla. Hlavní výhodou je to, že je k dispozici celý systém třeba jen pro vás a nejste nikde k nalezení pokud zrovna nechcete. Samozřejmě těžko můžu dát ruku do ohně za spolehlivost a důvěryhodnost firmy, která to provozuje, ale jejich filozifie se mi líbí. Samozřejmě bych uvítal třeba firmu, která by to poskytovala u nás, ale myslím si že to už dnes není potřeba. Na https://www.assembla.com/tour najdete porovnání Free varianty s těmi komerčními. Commercial mi přijde při ceně kolem $150 (cca 2400 Kč) za rok celkem dobrá, myslím že provoz a údržba vlastního stroje na podobný účel musí přijít i malého soukromníka na mnohem větší peníze.