2021-04-09 08:42:54 +0200 +0200

Prskavčí blog

Oct 16, 2017

jOpenspace 2017 a moje přednáška o JAMstacku

Tento víkend jsem ze účastnil devátého ročníku jOpenspace. Tato ne-konference pro 42 lidí je úplně něco jiného než ostatní akce kam jsem se v poslední době dostal.

Za prvé, každý má svoji přednášku, svých 10 minut a ostatní mají téma na které si s ním mohou pohovořit. Na spoustě konferencí se mluví o networkingu, ale tady běží od začátku do konce a můžu říct, že jsem od doby OpenMeetingů nepotkal tolik zajímavých lidí na jednom místě.

Celé je to skvěle organizované a žádné problémy jsem nezaznamenal. Hodnocení přednášek online a ceny pro nejlepší čtyři to jen okoření. Všem děkuji, že jsem se umístil na třetím místě, byla obrovská konkurence a jsem rád, že moje téma zaujalo.

Moje přednáška o JAMstack

JAMstack je moderní architektura pro návrh webu za použití statických genrátorů a headless cms. Pokud se vám téma libí sledujte podcast JAMstack Radio.

Shrnutí

Další přednášky byla na různá témata, vládl hodně Kotlin a Typescript. Ale nejlepší přednáška byla Petra Hamerníka z Geneea o Generování textu (natural language generation - NLG). Je neuvěřitelné jako toto odvětví už je vyspělé a celé články o fotbalu můžou psát počítače.