2018-08-03 09:52:07 +0200 +0200

Prskavčí blog

Dec 11, 2014

Zapier a zasílání zůstatku z banky zdarma na mobil

Motivace

Banky posílají změnu zůstatku emailem a SMS. Za SMS začínájí účtovat třeba i 2Kč což mi přijde fakt hrůza. Tak jsem si řekl jak dostat ten email do telefonu pomocí push notifikace, aby mě to nestálo moc peněz a dalo se případně používat univerzálně.

Pushover

Služba Pushover není zcela zdarma, ale zaplatíte jen jednorázově při nákupu aplikace nebo při aktivaci desktop notifkací. A získáte tím možnost zasílat notifikace skoro z čehokoliv a kam potřebujete. Můžete konfigurovat kdy nechcete být rušeni (noc, víkendy apod.).

Parse emails by Zapier

Služba Zapier má zajímavou službu na parsování dat z emailu, která se zatím zdarma a nenašel jsem jinou, který by byla dobrá pro tento můj problém. Existují sice služby na parsování emailů, ale ty jsou spíše děláný na zpracování velkého množství emailů a nejsou zdarma.

Na službě si zřídíte emailovou schránku na kterou si přepošlete email z banky, označíte si v něm část co chcete posílat na mobil. Služba potom toto políčko poskytne jako placeholder pro zpracování a poslání dále.

Zapier

V Zapieru potom nakonfigurujete zpracování emailů z vaší schránky na parseru a poslání na mobil pomocí pushover. Zkoušel jsem třeba i hangouts, ale nedošlo mi to všechna zařízení a není to tak komfortní jako pushover.

Závěr

I bez programování můžete vyzrát na chytráky co si snaží za služby s minimálními nároky účtovat hromady peněz a Zapier nebo IFTTT jsou na to super pomocníci.