2021-04-09 08:42:54 +0200 +0200

Prskavčí blog

Sep 19, 2011

WebExpo 2011 - Na co půjdu

Jako vývojář jsem si vybral přednášky v Development Room a Development Hall.

V pátek začnu na přednášce co má Michal Táborský o Architektuře škálovatelných aplikací, jistě se dozvíme jak to dělají v Mall.cz. Michala znám a jeho vyprávění a postřehy mi přijdou velmi podobné tomu jako to řešíme v práci i my. Pokračovat budu na své přednášce, kde řeknu něco o tom proč automatizovat deployment, co na to použít. Jak to řešíme v LMC (Jobs.cz, Prace.cz). Po mě na podobné téma Honza Mittner bude pokračovat o konkrétním řešení deploymentu pro PHP u nich v agentuře.

V další sekci je na téma Javascript. JIŘÍ KNESL bude ukazovat Test Driven Development v CoffeeScriptu. Po něm bude pokračovat VOJTA JÍNA s MVC frameworkem  AngularJS. Protože používím BackboneJS, zajímá mě srovnání s AngularJS.

Protože ve svých projektech používám Google Maps Api, zajímají mě přednášky o konkurenci. Podívám se jak to dělají u Nokie (MICHAL AICHINGER, Nestačí vám vaše oblíbené mapové API? Zkuste Nokia mapy) a u Seznamu, kde nám ADAM CHVAJA řekne o On-line mapách u nás a ve světě.

Protože, pracuji s CouchDB a provoz MongoDB se spíše vyhýbám, tak se těším na zkušenosti z Centra v přednášce Lukáše LINHARTa o  MongoDB.

Nakonec to nejlepší DOUGLAS CROCKFORD, Serversideness, jednoznačná nejzajímavější přednáška letošního Webexpa, doufám, že nezklame.

V sobotu budeme pokračovat, nejprve se podívám na to co bude PAVEL CAMPR a JIŘÍ PRAUS povídat o Symfony 2, které mi přijde asi jako nejpropracovanější PHP framework dneška. RASMUS LERDORF a jeho PHP in 2011 je povinnost pro každého kdo programuje aspoň trochu v PHP. Michal Špaček ze Skypu a jaho Strategie kešování jistě nezklame.

Velice se těším na přednášku Scala - jazyk budoucnosti, ZDENĚK FARANA nám ukáže v čem je tento jazyk tak zajímavý a já dám možná JVM ještě někdy šanci.

KAREL MINAŘÍK a LUKÁŠ VLČEK jsou nejznámější vývojáři co mají u nás dělají s ElasticSearch. Karel je autorem ruby gemu Tire na práci s ES a Lukáš napsal jeden z nástrojů pro monitoring a přispívá k vývoji ES. Jejich ElasticSearch: Za hranice běžného fulltextového vyhledávání bude jistě jedna z nejzajímavějších přednášek Webexpa.

HONZA KRÁL je známý Python vývojář a ukáže nám jak se má psát kód tak, aby byl testovatelný a jeho Testování prakticky určitě bude zajímavé pro všechny vývojáře i testery. JAKUB VRÁNA s přednáškou Ajaxizace určitě zaujme.

Doufám, že se tam uvidíme a zkuste dát svoje tipy co vás zaujalo.