2021-04-09 08:42:54 +0200 +0200

Prskavčí blog

Dec 23, 2010

Křest knihy 1001 tipů a triků pro PHP

Včera se konal křest knihy 1001 tipů a triků pro PHP Jakuba Vrány, prostředí Lokády v Praze Holešovicích bylo pekně vybráno. Jako ostatní jsem přišel podpořit Jakuba a koupit si jeho knihu s podpisem. Jirka Kosek se ujal role patrona knihy a pokřtil ji šampaňským jak se patří.

Zlatým hřebem večera byla dražba 1 výtisku knihy, který Jakub vlastnoručně vytiskl a měl první návrh obálky a autorovy poznámku. Tento výtisk vydražili po dramatickém boji zástupci skype. @spazef0rze Tak jsme společně s @lukashudecek vydražili první výtisk knihy od @jakubvrana #php1001 za 6100 pro Paraple. K vidění bude ve Skype office. Druhý výtisk byla verze s komentáři Davida Grudla a jeho korekturami. Tento výtisk byl opatřen polibky hlavních aktérů jak můžete vidět na videu Martina Hassmana.

Celková cena se vyšplhala na 10010 Kč. Celkový průběh dramatické držby jsem se snažil twittrovat, ale nebylo sto zachytit všechny příhozy.

Celkový výtěžek dražby Jakub věnuje kontu Paraple, taktéž část z nákupu knih při autogramiádě (3 Kč z každého prodaného výtisku).

Knihu jsem zběžně prohlédl a vidím v ní velký potenciál. Kniha je vhodná pro všechny PHP programátory, od začínajících, kterým může složit jako dobrý návod na to co zrovna řeší. Jednotlivé tipy jsou stručné, výstižné a jdou přímo k věci. Zkušenější programátoři asi nenajdou nic objevného, ale pár tipů vás jistě jako mne zaujme také.