2021-04-09 08:42:54 +0200 +0200

Prskavčí blog

Sep 12, 2010

Webexpo 2010 - Na co půjdu na konferenci

Webexpo 2010 je před námi a já se s vámi podělím na které přednášky chci jít.

Těším se na Symfony2 s kterým si celkem hraju, ale chci se naučit něco více a od koho lépe než hlavního vývojáře Symfony. Doctrine používám již nějaký rok v předchozí verzi 1.2 a sleduji Honzův seriál o Doctrine2 na zdrojáku.

Moc se těším na warp-up v Comu, to je moje oblíbená restaurace.

Na Karla Minaříka bych rád šel, jeho přednášky jsou vždy super a zábavné. Ale CouchDb jsem prozkoumal a vyzkoušel v pár drobných aplikací, případně se podiskutuji s Karlem osobně. Po přečtení knihy “Back to Napkin” mě zajímá přednáška Visual Note Taking / Sketchnotes. Potom je tu PHP Room, kde mě zajímá hlavně přednáška Roberta Lemke.

V dalším bloku budu pokračovat v Agile room, kde chci vidět jak se na vývojový proces koukají jiný, to je věc, kterou řeším v práci každý den. Rozhodně bych si chtěl promluvit s Petrem Ferschmann o Flexibee, které také sám používám. Jak znám Martina Hujera, bude zajímavá i jeho přednáška o Windows Azure.

V dalším bloku ještě zůstanu v agilní sekci na přednášku Soft Skill Essentials for Software Craftsmen. Jak vývojář PHP bych určitě šel na přednášky vývojářů z firmy Skype. Už jsem je viděl na Poslední sobotě a Openmeetingu tak můžu doporučit.

Další blok absolvuji v PHP Room, Dericka znám z jiných konferencí a doufám, že ukáže něco víc než dneska umím s Xdebugem nějaké skryté know-how a nazorů na TDD není nikdy moc, uvidíme s čím se předvede Filip Šubr.

Nakonec půjdu do Development Hall, kde David předvede novinky v Nette Framework 1.0 a potom následuje Digit s Petrem Márou a Honzou Březinou, hostem bude konečně i David Grudl.

Od 11:45 určitě zajdu na přednášku Vaška Vančury, protože jeho přístup ke flashi se mi velmi líbí a byl bych rád, kdyby se to více rozšířilo a nepáchali všechno v Adobe Flash Builderu.

Nejsem si jistý, zda nevynechám Symfony2 po tom co absolvuji workshop ve čtvrtek, ale uvidím. Potom se půjdu podívat na přednášku jak prodat agilní vývoj to se může hodit.

Nakonec Ryan Singer a jeho přednáška Designing from start to finish bude skvělé zakončení konference.