2021-04-09 08:42:54 +0200 +0200

Prskavčí blog

Sep 11, 2008

Zend Framework 1.6 a moje zkušenosti s Dojo TabContainer

Zrovna dělám na jednom malém projektu, který jsem hned začal psát zrovna jak vyšel ZF 1.6, celkem standardní věci až na to, že jsem potřeboval rozdělit formulář na více stránek a udělat záložky.

Postupoval jsem podle manulálu, vyvořil jsem si formulář se subformy a celkem to dobře funguje. Potom když jsem potřeboval rozbrazit záložky narazil jsem na několik problémů se kterými jsem si různě poradil.

Takto vypadají záložky pomocí Dojo frameworku.

Nejdříve byl problém přidat záložku kde byl jen text. Tak jsem vytvořil vlastní element a ten potom vracel jen co jsem do něj napsal za text. Dalším problémem byl konec fomuláře jak je vidět na obrázku tak špatně uzavíral a číst ho mizela.

To jsem opravil tak, že jsem celou strukturu záložek přesunul do View.

jsem musel udělat

 

Je to složitější ale všechno vypadalo jak mělo, jen byl problém s poslední stranou formuláře. Je tam málo položek a tabContainer se neumí přizpůsobit výšce vloženého obsahu. To se mi nepodařilo vyřešit jinak než nahradit Dojo jQuery UI, který jsem byl zvyklý používat doteď.

 

Po úpravě stylu to vypadá jinak, ale je to funkční jak chci a přesně kopíruje rozměry formuláře. 

Přijde mi, že v Dojo je spousta jednoduchých věcí jako jsou třeba ty taby zatím celkem nedotažené. Co si myslíte o té integraci ZF s Dojo?